tribus logo

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes

Bel ons > Mail ons >

De eerste maanden als ondernemer van Tribus Financial Services!
16 november 2018

De eerste maanden als ondernemer van Tribus Financial Services!

We zijn nog maar net van start, maar vol trots kan ik melden dat we onze eerste 38 klanten binnen hebben! Van digitale bedrijven, tot restaurants en chemiebedrijven. Heel divers, maar des te leuker om bedrijven te ondersteunen in verschillende sectoren. Van BV’s tot aan eenmanszaken. Van jaarrekeningen opstellen, salarisadministratie uitvoeren, tot aan inkomstenbelasting en werving & selectie. Waar bepaalde klanten kiezen voor het totale pakket, sluit voor anderen een deel van onze dienstverlening weer beter aan. We zijn flexibel en luisteren naar de wensen van de klant.

 

Hieronder hebben wij een top 5 van meest gestelde vragen opgesomd gedurende onze eerste maanden als ondernemer van Tribus Financial Services.

 

1.     Wat onderscheidt jullie als Tribus Financial Services? Niet te breed?

Dit is veruit de meest gestelde vraag die wij dagelijks krijgen. Met heel vaak de vervolgvraag of we niet te breed georiënteerd zijn? Onze kracht is juist dat we een compleet pakket uit handen kunnen nemen ten aanzien van financiën, fiscaliteit en HR-vraagstukken, maar ook een deel daarvan. We hebben bijvoorbeeld bedrijven waar we alleen werving & selectie, salarisadministratie of de jaarrekeningen uit handen nemen. Dit is vaak voor de grote BV’s van toepassing. Voor MKB’ers nemen we vaak het totale pakket uit handen. Dit bepalen we in een oriënterend gesprek. Wat ons verder onderscheid is het realtime inzicht wat we kunnen bieden. Ondernemingen hebben realtime inzicht in de opbrengsten en kosten. Hierdoor hebben ze ook inzicht in hoe de onderneming draait en kunnen daardoor direct sturing geven op basis van cijfers. Met een handige en zeer eenvoudige app kunnen mensen facturen inscannen en doen wij de rest! Tot slot zijn wij proactief, transparant en hebben we een breed netwerk aan professionals. Bij ons hoef je niet maanden te wachten op een jaarverslag, dit is in “boekhoudersland” nog wel eens anders hebben wij gemerkt aan de hand van vele ondernemersverhalen.

 

2.     Hebben jullie een vaste werkplek?

Ook een vraag die wij regelmatig gesteld krijgen. Nee, momenteel werken wij vanuit huis en plannen we afspraken bij de klant of op één van de vele mogelijke locaties in Groningen en omstreken. De simpele verklaring is dat wij hierdoor besparen op de overheadkosten en het is voor ons momenteel ook niet noodzakelijk. We klappen de laptop open en kunnen aan de slag. Wel is de kans groot dat we in 2019 op zoek gaan naar een bedrijfsruimte.

 

3.     Gaan jullie personeel aannemen?

Indien wij de komende periode deze groei blijven realiseren, is de kans groot dat we in 2019 of 2020 onze eerste collega’s gaan aannemen. Wel alleen mensen die bij ons passen en dezelfde werkmoraal, drive en enthousiasme hebben. Samenwerken wil je doen met mensen waar je ook een bakje koffie of biertje mee wil drinken. Dat is in ieder geval onze mening. Op zakelijk vlak zijn verschillende karakters alleen maar goed, je vult elkaar daardoor aan en een discussie is alleen maar goed om tot de beste inzichten te komen. Maar nadat je de laptop dicht klapt, is een gezonde verstandhouding wel belangrijk. Ook om samen door het vuur te gaan in tijden dat het nodig is.

 

4.     Welke ondernemingsaftrekken kan ik genieten met mijn onderneming?

Wat ons opgevallen is dat ondernemers vaak benieuwd zijn naar aftrekposten. Wij hebben gezien dat er tal van aftrekposten en subsidies niet benut worden, zoals:

 

*  (Energie) Investeringsaftrek (aftrekpost op bedrijfsmiddelen);

*   Ondernemersaftrek (aftrekpost op het belastbaar inkomen);

*   LIV (een jaarlijkse tegemoetkoming voor werkgevers met personeel);

*   Middelingsregeling (fiscaal voordeel bij wisselend inkomen);

* ISDE duurzaamheidssubsidie (tegemoetkoming bij aankoop van diverse apparaten).

 

Dit is natuurlijk zonde! Wij helpen ondernemers graag om aftrekposten en subsidies te verzilveren en op de juiste wijze te verwerken.

 

5.     Is een accountantsverklaring verplicht voor mijn onderneming?

Regelmatig is sprake van onduidelijkheid over de wettelijke plicht tot een accountantscontrole. Een hardnekkig misverstand in deze is dat een accountant altijd verplicht is om de jaarrekening te controleren van een rechtspersoon. Dat is zeker niet het geval! Wanneer is dan wel sprake van een wettelijk verplichte accountantscontrole? De wettelijke controle van de jaarrekening (audit) is verplicht voor bedrijven (en instellingen) die gedurende twee achtereenvolgende jaren voldoen aan twee van de volgende drie criteria:

 

1. balanstotaal is groter dan of gelijk aan 6 miljoen euro;

2. netto-omzet is groter dan of gelijk aan 12 miljoen euro;

3. er zijn 50 werknemers of meer.

 

Het merendeel van de rechtspersonen in Nederland is aan te merken als kleine rechtspersoon en heeft dus geen accountantsverklaring nodig. Laat je dus niet gek maken door accountantskantoren die hoge uurtarieven vragen en je daardoor mogelijk onnodig veel geld spendeert aan bepaalde diensten. Uurtje, factuurtje doen wij overigens sowieso niet aan bij klanten die bij ons aangesloten zijn. Op deze manier houden wij onze dienstverlening laagdrempelig en zijn we met een persoonlijke behandeling er echt voor onze klanten!

 

Accounting & HR pakketten

 

Boekhouding

Voor de eenmanszaak of vof

• Toegang tot je eigen Exact online portaal;

• Financiële administratie;

• BTW aangiftes;

• Jaarcijfers en de bespreking van de jaarcijfers;

• Aangifte inkomstenbelasting/ aangifte vennootschapsbelasting;

• Proactief advies op financieel en fiscaal gebied.

HR

Voor een BV

• Toegang tot je eigen online portaal (Nmbrs);

• HR advies op maat;

• Salarisadministratie;

• Contractbeheer met toegang tot alle personeelsdossiers;

• Hulp bij beoordeling-, verzuim- en ontslagvraagstukken;

• Optioneel: Recruitment;

• Proactief advies op HR gebied;

Accounting & HR

Voor een BV

• Toegang tot je eigen online portaal met realtime inzicht;

• Financiële administratie en BTW;

• Opstellen en bespreking van de jaarrekening;

• Aangifte IB/ vennootschapsbelasting;

• Hulp bij alle HR vraagstukken;

• Salarisadministratie en contractbeheer;

• Proactief advies op financieel, fiscaal en HR gebied;

• Opstellen rapportages en begrotingen;

Bel ons: +31 5 02 053 039 Mail ons: info@tribus-financialservices.nl