tribus logo

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes

Bel ons > Mail ons >

Wat kost een boekhouder of accountant?
08 juni 2023

Wat kost een boekhouder of accountant?

Als ondernemer weet je dat het bijhouden van je financiën en boekhouding essentieel is voor het succes van je bedrijf. Maar boekhouden kan ingewikkeld en tijdrovend zijn, vooral als je er niet veel van af weet. Daarom denk je er misschien over om een professionele boekhouder of accountant in te huren om je hierbij te helpen. Maar wat zijn eigenlijk de kosten van het inschakelen van een boekhouder of accountant? En welke diensten kun je verwachten in ruil voor je investering? In deze blog ontdek je alles over de prijzen en diensten die gepaard gaan met het inhuren van een boekhouder of accountant.

 

De kosten van een boekhouder of accountant

De kosten van een boekhouder of accountant kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren. De tarieven kunnen gebaseerd zijn op uurtarieven, maandelijkse abonnementen of een vast bedrag per project. Maar ook zijn de kosten afhankelijk van de rechtsvorm van je onderneming. Daarnaast wordt de prijs gebaseerd op het aantal mutaties dat je hebt. Wat wordt verstaan onder mutaties? Elke in- en verkoopfactuur die verwerkt moet worden in de boekhouding. Des te meer mutaties, des te meer inspanning de boekhouder of accountant moet leveren voor de correcte verwerking en controle.

 

De kosten van een boekhouder of accountant zijn gemiddeld zo’n € 70,- tot € 120,- per uur. Een startende accountant kost je € 60,- tot € 75,- per uur en voor een zeer ervaren accountant betaal je al gauw tussen de € 150,- en € 200,- per uur. De laatste jaren bieden steeds meer bedrijven een all-in maandtarief of abonnementsvorm aan. Jij hoeft alleen jouw in- en verkoopfacturen (online) in te sturen en de rest wordt voor jou in orde gemaakt.

Wat levert een boekhouder of accountant op?

Een boekhouder of accountant kan waardevolle expertise bieden op het gebied van boekhouding, belastingen en financieel beheer. Laat de kosten van een boekhouder je vooral niet tegenhouden Want een goede boekhouder of accountant levert je zeker drie belangrijke zaken op:

1. Neemt werk uit handen

Een accountant neemt niet alleen werk uit handen, maar het is ook belangrijk om te benadrukken hoeveel tijd en inspanning het verwerken van administratie en belastingaangiftes kost. Daarnaast moeten bedrijven voldoen aan verschillende regelgevingen en wetten op het gebied van boekhouding en financiën. Een boekhouder of accountant is op de hoogte van deze voorschriften en zorgt ervoor dat je bedrijf voldoet aan alle wettelijke vereisten, zoals het indienen van jaarrekeningen en rapportages.

2. Financieel en fiscaal adviseur

Naast het verlichten van je administratieve last, fungeert een boekhouder of accountant ook als jouw sparringpartner die gemakkelijk te bereiken is. Ze beschikken over waardevolle financiële en fiscale expertise, opgebouwd door jarenlange ervaring.

3. Nauwkeurige en tijdige boekhouding

Een boekhouder of accountant zorgt voor nauwkeurige en tijdige verwerking van je financiële gegevens. Dit helpt je om een duidelijk beeld te krijgen van de financiële gezondheid van je bedrijf en stelt je in staat om weloverwogen beslissingen te nemen.

4. (Tijds)besparing

Een goede boekhouder of accountant levert uiteindelijk geld op! Bij het opstellen van de jaarcijfers en het indienen van de inkomstenbelastingaangifte wordt er grondig gekeken naar alle mogelijke aftrekposten en fiscale voordelen die voor jou van toepassing zijn. Maar ook levert het tijdsbesparing op. Het bijhouden van je boekhouding en financiën kan veel tijd in beslag nemen, vooral als je niet bekend bent met de processen. Door een boekhouder of accountant in te schakelen, kun je je richten op andere belangrijke aspecten van je bedrijf, terwijl zij zich bezighouden met de financiële taken.

Overweeg je een boekhouder of accountant in te schakelen?

Nu je weet wat een boekhouder of accountant precies kost, overweeg je wellicht om er een in te schakelen. Bij Tribus Financial Services bieden wij beide services aan. Benieuwd wat zij allemaal voor jou kunnen betekenen en voor welke besparingen we kunnen zorgen? Neem dan contact met ons op en we plannen graag een vrijblijvende (video) afspraak in!

 

 

Accounting & HR pakketten

 

Boekhouding

Voor de eenmanszaak of vof

• Toegang tot je eigen Exact online portaal;

• Financiële administratie;

• BTW aangiftes;

• Jaarcijfers en de bespreking van de jaarcijfers;

• Aangifte inkomstenbelasting/ aangifte vennootschapsbelasting;

• Proactief advies op financieel en fiscaal gebied.

HR

Voor een BV

• Toegang tot je eigen online portaal (Nmbrs);

• HR advies op maat;

• Salarisadministratie;

• Contractbeheer met toegang tot alle personeelsdossiers;

• Hulp bij beoordeling-, verzuim- en ontslagvraagstukken;

• Optioneel: Recruitment;

• Proactief advies op HR gebied;

Accounting & HR

Voor een BV

• Toegang tot je eigen online portaal met realtime inzicht;

• Financiële administratie en BTW;

• Opstellen en bespreking van de jaarrekening;

• Aangifte IB/ vennootschapsbelasting;

• Hulp bij alle HR vraagstukken;

• Salarisadministratie en contractbeheer;

• Proactief advies op financieel, fiscaal en HR gebied;

• Opstellen rapportages en begrotingen;

Bel ons: +31 5 02 053 039 Mail ons: info@tribus-financialservices.nl