Altijd up-to-date met de laatste financiële en fiscale inzichten.
Meer weten over boekhouding, belastingregels of financiële kansen voor ondernemers? In onze artikelen lees je alles over actuele fiscale regelingen, slimme aftrekposten en praktische tips voor je administratie. We leggen uit hoe je optimaal profiteert van de KOR, hoe de vennootschapsbelasting (VpB) werkt en wat je moet weten over btw-aangiftes. Ook behandelen we onderwerpen zoals liquiditeitsprognoses, jaarrekeningen en het efficiënt inrichten van je boekhouding. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in finance en belastingadvies!
-
Aannemen van personeel
Bij het aannemen van personeel komt veel kijken, en het is belangrijk om als werkgever goed voorbereid te zijn. In deze blog leggen we uit wat je moet regelen en waar je op moet letten.
Meer informatie -
Bewaartermijn als werkgever
Als werkgever ben je verplicht om bepaalde gegevens van je werknemers te bewaren. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) legt vast dat je deze gegevens niet langer mag bewaren dan noodzakelijk is. Meer weten? Je leest het in deze blog!
Meer informatie -
Een contract voor bepaalde tijd of onbepaalde tijd?
Een nieuwe medewerker aangenomen – mooi! Maar dan komt de vraag: welk type contract geef je hem of haar? Kies je voor een contract voor bepaalde tijd, of ga je direct voor een vast contract? In deze blog zetten we de verschillen, voordelen én aandachtspunten voor je op een rij.
Meer informatie -
ET-Regeling
Heb je buitenlandse werknemers in dienst die tijdelijk in Nederland werken? Dan heb je als werkgever de mogelijkheid om bepaalde extra kosten fiscaal gunstig te vergoeden via de ET-regeling (Extraterritoriale kostenregeling). In deze blog leggen we uit wat de ET-regeling inhoudt, wanneer je deze kunt toepassen, en waar je op moet letten.
Meer informatie -
Hoe AI HR verandert: slimmer werken zonder de mens te vergeten
Met de opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) verandert het HR-landschap razendsnel. Van werving en personeelsbeheer tot salarisadministratie — AI maakt processen sneller, preciezer en efficiënter. Maar hoe ver gaat die automatisering eigenlijk?
Meer informatie -
Loonkostensubsidie en loondispensatie
Als werkgever kun je profiteren van verschillende financiële regelingen bij het in dienst nemen van werknemers met een arbeidsbeperking, zoals loonkostensubsidie en loondispensatie. Deze regelingen bieden financieel voordeel en ondersteunen de tewerkstelling van Wajongers en andere werknemers met een beperking. Lees verder om meer te ontdekken!
Meer informatie -
Transitievergoeding
Wat is een transitievergoeding en wanneer heb ik er recht op? Lees het in deze blog!
Meer informatie -
Verlofsoorten
Ontdek de verschillende soorten verlof die medewerkers kunnen aanvragen, zoals zorgverlof, geboorteverlof en ouderschapsverlof.
Meer informatie -
Verlofsoorten als DGA
Als directeur-grootaandeelhouder (DGA) ben je in dienst van je eigen holding of werkmaatschappij. Dit betekent dat je, net als andere werknemers, recht hebt op diverse verlofsoorten zoals zwangerschaps- en bevallingsverlof, geboorteverlof, aanvullend geboorteverlof en ouderschapsverlof. Benieuwd naar meer? Lees snel verder!
Meer informatie -
Wat is een no-riskpolis – en wanneer heb je er recht op?
Een werknemer met een arbeidsbeperking aannemen: het is waardevol én maatschappelijk verantwoord. Maar wat als die werknemer ziek wordt? In deze blog leggen we je uit wat de no-riskpolis inhoudt, wanneer je er gebruik van kunt maken en hoe het werkt.
Meer informatie -
Wat is een Wajong-uitkering en hoe werkt het als ik een Wajonger in dienst wil nemen?
Wil je als werkgever sociaal ondernemen en overweeg je iemand met een Wajong-uitkering in dienst te nemen? Mooi! Maar wat houdt Wajong eigenlijk in, wie komt ervoor in aanmerking en welke regelingen maken het voor jou als werkgever aantrekkelijk én haalbaar? In deze blog leggen we het je helder uit.
Meer informatie -
Wat is een WBSO-subsidie, en wanneer heb ik er recht op?
Ben je als ondernemer bezig met innovatie, technologie of softwareontwikkeling? Dan is de WBSO-subsidie misschien precies wat jouw bedrijf nodig heeft om écht vooruit te komen. Deze regeling kan je duizenden euro’s per jaar besparen op je loonkosten – zonder ingewikkelde procedures. In deze blog leggen we je uit wat de WBSO is, hoe het werkt en wanneer jij ervoor in aanmerking komt.
Meer informatie -
Witte of groene loonbelastingtabel – welke moet je gebruiken?
Bij het berekenen van de loonbelasting en premie volksverzekeringen maak je gebruik van de witte of groene loontabellen van de Belastingdienst. Maar wanneer gebruik je nu welke tabel? In deze blog leggen we het voor je uit.
Meer informatie -
Zorgverzekeringswet (Zvw): wat moet je als werkgever weten?
De Zorgverzekeringswet (Zvw) bepaalt dat iedereen die in Nederland verzekerd is voor de Wet langdurige zorg (WIz), ook verzekerd moet zijn voor de Zvw. Maar hoe wordt de Zvw gefinancierd? En wat betekent dit voor jou als werkgever? Je leest het in deze blog.
Meer informatie -
De 30%-regeling
Heb je een werknemer uit het buitenland aangenomen of ben je zelf als expat tijdelijk in Nederland aan het werk? Dan is de kans groot dat je iets hebt gehoord over de 30%-regeling. Maar hoe werkt het precies? Lees het in deze blog!
Meer informatie