tribus logo

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes

Bel ons > Mail ons >

Dé 3 zakelijke voornemens voor 2019 op financieel, fiscaal & HR-gebied!
04 januari 2019

Dé 3 zakelijke voornemens voor 2019 op financieel, fiscaal & HR-gebied!

Tribus Financial Services heeft 2018 boven verwachting afgesloten met circa 30% meer omzet dan geprognotiseerd. Hier zijn we heel blij mee en willen ook al onze opdrachtgevers en connecties bedanken voor het vertrouwen in onze dienstverlening! Ten aanzien van onze financiële, fiscale en HR dienstverlening hebben we voor geïnteresseerden een drietal goede zakelijke voornemens opgesteld.

 

1. Dit jaar wél realtime inzicht en sturing op de cijfers!

Regelmatig zien / horen wij nog casussen voorbijkomen dat er geen realtime inzicht is in de kosten en baten. Processen lopen achter, automatiseringen zijn nog onvoldoende toegepast, laat staan het inzicht en de sturing op de cijfers. Bij Tribus Financial Services worden uitvoerende processen voor 90% geautomatiseerd indien alle stamgegevens bekend zijn. Met een foto van de inkoop of verkoopfactuur komt het bij ons binnen en kunnen wij het via de digitale brievenbus verwerken.

 

De administratie blijft hierdoor up-to-date en er zijn tal van rapportage mogelijkheden om vervolgens te gaan sturen op de cijfers. Wel is de controle en de adviserende rol natuurlijk belangrijk. Bijvoorbeeld door onderscheid te maken in de verschillende diensten, inclusief kosten en baten. Zo komt er ook inzicht per dienst. Het is toch zonde als je veel tijd steekt in een bodemloze put, terwijl een goedlopende business het ondergeschoven kindje is. 

 

2. Voer motiverende functionerings- en beoordelingsgesprekken!

Rondom het voeren van functionering- en beoordelingsgesprekken wordt veel geschreven en gezegd. Waar in het verleden veel standaardprocedures werden gehanteerd met formele vragenlijsten, worden tegenwoordig ook veel ongestructureerde gesprekken gevoerd zonder doel. Dat is de kern van het probleem, want wat is het doel van een gesprek tussen werkgever en werknemer? Is dit enkel om de beloning voor komend jaar vast te stellen?

 

Idealiter zijn functionerings- en beoordelingsgesprekken naar mijns inziens motiverend voor werkgever en werknemer, worden doelen bepaald voor komend jaar (SMART geformuleerd, waardoor goed te meten) en wordt nagedacht over de ontwikkeling van het bedrijf en werknemer. Door het tweezijdig te maken, dus niet enkel positieve en negatieve punten opdreunen, maar ook 180 of 360 graden feedback gesprekken te voeren, creëer je een veilige sfeer om ook alle kaarten op tafel te leggen. Door samen een gesprek te voeren, ontstaat er betrokkenheid en door betrokkenheid verkleind het verschil tussen werkmoraal en visie waardoor er meer een team wordt die voor elkaar door het vuur gaat.

 

Natuurlijk zijn er in de praktijk voldoende voorbeelden waarbij de werkethos of visie uit elkaar liggen, maar dan kan er ook eerlijk geschakeld worden en de wegen worden gescheiden. Maar door bereidwillige medewerkers mee te laten denken over de bedrijfsvoering, doelen en eigen ontwikkeling, gaat deze motiverende aanpak zich terugbetalen. Natuurlijk hakt de werkgever knopen door, maar door alleen maar te luisteren en de beste ideeën te verwerken, ontstaat er een vertrouwensrelatie en vertrouwen wil je niet schaden. Meer weten over deze methodiek, vraag vrijblijvend informatie op: info@tribus-financialservices.nl. 

 

3. Laat dit jaar geen fiscale voordelen lopen!

Er zijn tal van fiscale voordelen en subsidies waar ondernemers gebruik van kunnen maken. Naast scholingsaftrek, verscheidene ondernemersfaciliteiten, tal van duurzaamheid en innovatie subsidies, hebben we hier een aantal specifiek uitgelicht.

 

* Fiscale voordelen: willekeurige afschrijving:
Wanneer je startende ondernemer bent, bepaal je zelf hoe en wanneer bedrijfsmiddelen afschrijft die je in de startfase van de onderneming hebt gekocht. Je mag dus ook bijvoorbeeld het eerste jaar helemaal niet afschrijven, in de jaren dat het goed loopt met je bedrijf flink afschrijven, wat de drukt de winst en daarmee de te betalen belasting. Er zijn wel bepaalde voorwaarden hieraan verbonden. Meer weten? Stuur ons gerust een e-mail.

 

* Het lage-inkomensvoordeel (LIV):

Het LIV is een jaarlijkse tegemoetkoming voor werkgevers die werknemers vanaf 22 jaar in dienst hebben met een laag loon. Hierdoor dalen de loonkosten voor de werkgever. De kans op werk voor deze werknemers neemt dan toe. Het recht op en de hoogte van het LIV wordt vastgesteld in het jaar na het kalenderjaar waarover het LIV wordt berekend.

 

* Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek [28% van > €2.300,-]:

Indien je in een boekjaar investeert in bedrijfsmiddelen, dan kom je in aanmerking voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. De bedrijfsmiddelen waarin je investeert, moeten dan wel in aanmerking komen voor de investeringsaftrek, zoals een laptop en inventaris. Het bedrag van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek hangt af van het geïnvesteerde bedrag in het boekjaar.

 

* Ondernemersfaciliteiten:

 

Wanneer je ondernemer bent en voldoet aan het urencriterium dan bedraagt de zelfstandigenaftrek in 2019 € 7.280. De zelfstandigenaftrek kan verhoogd worden met een startersaftrek van € 2.123 indien je een startende ondernemer bent.

 

Accounting & HR pakketten

 

Boekhouding

Voor de eenmanszaak of vof

• Toegang tot je eigen Exact online portaal;

• Financiële administratie;

• BTW aangiftes;

• Jaarcijfers en de bespreking van de jaarcijfers;

• Aangifte inkomstenbelasting/ aangifte vennootschapsbelasting;

• Proactief advies op financieel en fiscaal gebied.

HR

Voor een BV

• Toegang tot je eigen online portaal (Nmbrs);

• HR advies op maat;

• Salarisadministratie;

• Contractbeheer met toegang tot alle personeelsdossiers;

• Hulp bij beoordeling-, verzuim- en ontslagvraagstukken;

• Optioneel: Recruitment;

• Proactief advies op HR gebied;

Accounting & HR

Voor een BV

• Toegang tot je eigen online portaal met realtime inzicht;

• Financiële administratie en BTW;

• Opstellen en bespreking van de jaarrekening;

• Aangifte IB/ vennootschapsbelasting;

• Hulp bij alle HR vraagstukken;

• Salarisadministratie en contractbeheer;

• Proactief advies op financieel, fiscaal en HR gebied;

• Opstellen rapportages en begrotingen;

Bel ons: +31 5 02 053 039 Mail ons: info@tribus-financialservices.nl